A venit luna august, luna concediilor, singura din an în care ne permitem să uităm de grijile de la locul de muncă și ne îndreptăm privirea către locuri și evenimente care să ne relaxeze și să ne binedispună.
Indiferent unde v-ați propus să vă petreceți concediul , este bine să știți ce evenimente culturale cu specific german au loc luna aceasta.
Începem enumerarea cu o paradă. Este vorba despre Parada Portului Popular German, ce se va desfășura duminică, 5 august la Reșița, cu ocazia sărbătoririi hramului bisericii romano-catolice „Maria Zăpezii”
Pe traseul cuprins între lăcaşul de cult şi monumentul deportaţilor din Parcul Cărăşana vor defila formaţii din Anina – Steierdorf, Bocşa, Nădrag, Oradea, Oraviţa, Orșova, Timișoara, Tirol şi Reşiţa, precum şi oaspeţi din landul austriac Stiria. Fanfara “Armonia” din Caransebeş va susţine cu marşuri, valsuri şi polci din repertoriul clasic şi internaţional parada şi spectacolul formaţiilor culturale.Oaspete de onoare al evenimentului va fi prof. Ovidiu Victor Ganț, deputatul etniei germane în Parlamentul României.
Continuăm în aceeași notă evlavioasă și vă spunem că pe 10 august de la ora 18.00, la Sighișoara, aveți ocazia să ascultați un concert instrumental susținut de formația germană DONNE FUGATE. Locul de desfășurare este Biserica din Deal.
7 zile mai tarziu, tot de la ora 18.00, la Biserica Mănăstirii, urechile și sufletul vă vor fi încântate de un concert de orgă susținut de Peter Kleinert .
Ultimul concert din serie va avea loc pe 24 august la Biserica Mănăstirii și va fi susținut de Diana Kapp și Stephan Ronkov .
Dacă muzica bisericească nu este chiar pe gustul vostru,avem și un eveniment care nu are nici in clin nici în mânecă cu cele sfinte: Mamaia Sensation. Festivalul de muzică electronică aflat la prima ediție are loc pe 17 și 18 august, pe Plaja Hanul Piraţilor din Năvodari. DJ Chuckie din Germania alături de Marusha vor mixa alături de alţi DJ-i renumiţi din ţară şi de peste hotare: DJ Optik, Adrian Eftimie, Kai Tracid, Felix Krocher, Talla 2 XLC, Josh Gallahan şi Tomcraft. Biletele pentru o seară la eveniment costă 40 de lei sau 200 de lei (zona VIP), iar abonamentele pentru acces general – 70 de lei.

Așa se prezintă în linii mari agenda culturală germană pentru luna august.
Dacă am omis vreun eveniment despre care credeți că ar fi meritat menționat, trimiteți-ne un email cu detalii și îl adăugam în listă. Ne puteți scrie pe adresa office@light-house.ro
Până atunci însă vă dorim “concediu plăcut”, indiferent cum alegeți să îl petreceți.