Prima întrebare care ne vine în minte este: de ce ar putea copiii să fie stresați? Răspunsul o să vă surprindă cu siguranță: din cauza grijilor pe care și le fac părinții, griji cauzate de criza economică.
Acum că știm de ce sunt copiii germani stresați, poate că ar fi interesant de știut cum îi ajută această grădiniță atât de specială.

Ei bine, copiii se relaxează cu masaje, băi la picioare, sunt lăsați să meargă pe iarba udă desculți și să stea pur si simplu întinși și să se gândească la lucruri care le fac plăcere.Atenție, vorbim de copii de până la 5 ani.
Cercetătorii susțin că de când copiii stresați au început să treacă pragul ineditei grădinițe din Stuttgart, rezistența lor în fața răcelii a crescut cu 60% și că toți sunt încântați și interesați de activitățile propuse de educatoare.

Autoritățile din România nu stau nici ele cu mâinile in sân. Există deja proiectul de înființare a unor centre pentru părinții stresați că nu au la ce școală să își înscrie copiii după terminarea grădiniței, precum și a unor centre pentru cadrele didactice stresate că nu știu încă dacă le dă Ponta sau nu ce le-a luat Boc din salarii.
Pentru știrea în original click aici.