Săptămâna aceasta turul farurilor celebre ale lumii ne poartă la capătul lumii,mai exact în Strâmtoarea Gibraltar, unde găsim un far care are venerabila vârstă de 172 de ani: Europa Point.

Farul care străjuiește celebra strâmtoare a fost construit de Sir Alexander Woodford care la vremea respectivă era guvernatorul  Gibraltarului.

Pentru că este situat în cel mai sudic punct al Gibraltarului, acolo unde legenda spune că se află și una dintre Coloanele lui Hercule, farul oferă vizitatorilor o priveliște unică. În zilele în care cerul este senin din locul în care se află “La Farola”,cum îi spun localnicii, se poate vedea atât țărmul nord-african (unde se găsește cealalta coloană a lui Hercule) cât și Golful Gibraltar și localitățile așezate pe țărmul acestuia.

În ce privește lumina farului, aceasta este vizibilă de la 27 de kilometri . Pe lângă menirea sa de călăuzitor al vapoarelor care traversează strâmtoarea, farul servește și ca sediu pentru radioamatorii din Gibraltar.

Deși aflat în funcțiune din 1841, Europa Point  a fost complet automatizat abia în 1994. Farul este activ și astăzi, așa că dacă vă prinde seara în Gibraltar este imposibil să nu îi vedeți fasciculele luminoase reflectându-se pe luciul de apă al Mării Alboran.

Săptămâna viitoare vom urca virtual pe hartă până în Germania. Să nu uitam totuși că suntem o firma de traduceri din și în limba germană, deci nu putem ignora tocmai farurile acestei țări.

Lighthouse Translations este un birou de traduceri și interpretariat din și în limba germană cu sediul în București. Vă oferim servicii de traduceri tehnice, traduceri de documente oficiale, traducere și adaptare de scenarii de film, dar și traduceri medicale.