Poate cel mai faimos far din Pacificul de Sud, Amedee este situat pe insula cu acelasi nume in apropierea orasului Noumea din Noua Caledonie.

Farul are o poveste interesanta, in primul rând pentru că nu a fost construit în locul în care a fost dat în funcţiune. După ce a fost produs într-un atelier parizian de fierărie în 1862, farul a rămas în capitala franceză până în iunie 1864 când cele 387 de tone de metal au fost ambalate în 120 de cutii ce au fost îmbarcate pe vapor cu destinaţia Noua Caledonie.

Inaugurarea a avut loc însă abia pe 15 noiembrie 1865, de ziua împărătesei Eugenia, soţia lui Napoleon al III-lea, după ce soldaţii fancezi, precum şi localnicii au muncit din greu timp de 10 luni să termine construcţia. Din acel moment farul a luminat vreme de 32 de ani calea vaselor încărcate cu deţinuţi ce urmau să fie ”cazaţi” de guvernul francez la închisoarea din Fort de France (actuala Noumea).

În zilele noastre farul Amédée este cea mai faimoasă atracţie turistică din Noua Caledonie şi printre cele mai înalte construcţii de fier din lume. Spre deosebire de alte faruri celebre ale lumii Amedee este încă funcţional, la fel ca şi fratele său geaman, construit tot în Paris şi amplasat în prezent la Roches-Douvres pe Canalul Manecii.

Dacă sunteți curioși să vedeți peisajul senzațional oferit de insula Amedee puteți face un tur virtual al acesteia cu un click pe linkul de mai jos:

http://www.360cities.net/image/amedee-island-marine-reserve

Lighthouse Translations este un birou de traduceri și interpretariat din și în limba germană cu sediul în București. Vă oferim servicii de traduceri tehnice, traduceri de documente oficiale, traducere și adaptare de scenarii de film, dar și traduceri medicale.