Cele mai faimoase faruri din lume. Farul din Cape Hatteras. Începem astăzi o serie de articole în care ne propunem să vă prezentăm câteva dintre cele mai faimoase faruri din lume.

Facem asta pentru că numele (Lighthouse Translations) şi implicit logo-ul firmei noastre sunt inspirate de aceste construcţii indispensabile navigării pe mări şi oceane.

Primul far despre care o să vă povestim este cel din Cape Hatteras, Carolina de Nord. După cum se vede şi în fotografia alăturată, farul arată ca o lumănare decorativă. O lumânare impresionantă prin dimensiuni,având în vedere că măsoară 60,7 metri înălţime. De fapt, farul din Cape Hatteras este cel mai înalt din Statele Unite. Nu ştim dacă este şi cel mai vechi. Ştim însă că a fost contruit în anul 1870, după demolarea altui far care data din 1803 şi că nu se mai află în locul iniţial, fiind mutat cu 870 de metri mai spre interiorul ţărmului din cauza eroziunii solului.

Farul are şi o mare importanţă istorică, având în vedere că în timpul celui de-al doilea Război Mondial a ajutat la scufundarea submarinelor germane care au traversat Atlanticul şi au făcut prăpăd printre navele comerciale şi militare americane
care patrulau de-a lungul coastei americane, în timpul campaniei cunoscute sub numele de TORPEDO JUNCTION.

Pentru meritele sale din timpul războiului, farul din Cape Hatteras a fost declarat monument istoric în anul 1998.

Lighthouse Translations este un birou de traduceri și interpretariat din și în limba germană cu sediul în București. Vă oferim servicii de traduceri tehnice, traduceri de documente oficiale, traducere și adaptare de scenarii de film, dar și traduceri medicale.