24512294

Deși suntem convinși că sunteți sătui de atâta frig, în episodul de săptămâna asta al serialului nostru despre cele mai faimoase faruri ale lumii călătorim virtual până în înghețata Norvegie pentru a descoperi cel mai nordic far din lume: Slettnes.

Potrivit istoricilor, farul pe care îl putem admira noi astăzi este al doilea construit în acest loc. Predecesorul său, care data din 1905 a fost ras de pe fața pământului  de către trupele germane care se retrăgeau din calea rușilor în 1944.

4 ani mai tîrziu farul a fost reconstruit  și a rămas să vegheze navigația vaselor prin Oceanul Arctic până în zilele noastre, fiind operat manual până în 2005 când s-a  trecut la automatizarea sa completă.

Cel mai nordic far din lume nu este singurul motiv pentru care zona Slettnes merită vizitată. În jurul lanternei gigantice se întinde Rezervația Naturală Slettnes, în care pot fi admirate nenumărate specii de păsări și peisaje de o frumusețe unică. Pentru că au intuit potențialul turistic al zonei, edilii locali au amenajat și camere de dormit pentru turiști în fostele clădiri de serviciu ale farului.

Lighthouse Translations este un birou de traduceri și interpretariat din și în limba germană cu sediul în București. Vă oferim servicii de traduceri tehnice, traduceri de documente oficiale, traducere și adaptare de scenarii de film, dar și traduceri medicale.