Amrum_2482010

 

După cum promiteam săptămâna trecută, astăzi ne vom ocupa de unul dintre farurile celebre ale Germaniei. Pentru asta punem degetul pe hartă tocmai pe friguroasa insulă Amrum din Marea Nordului. Aici se află farul cu același nume ce datează din 1873, an în care  trei vase au eșuat în apele înghețate din apropierea insulei.
Construcția farului a durat aproximativ doi ani , in principal din cauza muncitorilor care au refuzat să  lucreze pe insula neprimitoare. Farul a fost aprins pentru prima dată pe 1 ianuarie 1875 si timp de 61 de ani „inima” sa a fost o lampa cu gaz (Argand, pentru cunoscători). Deși în 1936 farul a fost electrificat, componentele optice (lentilele) au rămas în uz și sunt încă aceleași ca în anul inaugurării.
In 1952, farul a fost vopsit in culorile alb si roșu, aspect păstrat pana în ziua de astăzi. Pe de altă parte, din punct de vedere al întreținerii, farul din Amrum a fost operat manual pana in 1984, când instalația de iluminat a fost automatizată complet.
Farul este funcțional și astăzi. În plus, dacă aveți ocazia să vizitați insula Amrum, veți avea acces in interiorul turnului si veți putea admira componentele originale ale lanternei, care datorita fiabilității si longevității lor sunt estimate la aproximativ 5 milioane de euro.

Lighthouse Translations este un birou de traduceri și interpretariat din și în limba germană cu sediul în București. Vă oferim servicii de traduceri tehnice, traduceri de documente oficiale, traducere și adaptare de scenarii de film, dar și traduceri medicale.