Felicitări dragi bucureșteni! Locuiți în a șasea cea mai rece Capitală a lumii.

Cel puțin asta susțin jurnaliștii germani de la Welt Online. Potrivit acestora, Bucureștiul este întrecut la capitolul frig doar de  Astana, capitala Kazahstanului (care conduce detașat cu -52 de grade Celsius), Ulan Bator, Minsk, Ottawa și Helsinki. Deși nu e chiar o mare plăcere, se pare că le dăm clasă la capitolul dârdâială locuitorilor din orașe așezate mai la nord pe hartă cum ar fi Vilnius, Talinn, Nuuk sau Varșovia.

Din pacate topul alcătuit de ziariștii de la Welt nu a luat în calcul decât cea mai mică temperatură înregistrată de-a lungul timpului în respectivele orașe. Chiar și așa nu putem considera că ne-am facut de râs. Cele -32 de grade trecute pe listă în dreptul nostru fac să ne înghețe pe față zâmbetele de satisfacție.

Suntem convinși că, dacă la alcătuirea clasamentului se ținea cont și de grosimea stratului de zăpadă, dar mai ales de grosimea obrazului edililor atunci când vine vorba de deszăpezire, Bucureștiul ar fi fost  pe locul 1 și ne-am fi permis să le râdem tuturor în nas din vârful mormanelor de omăt.