1. Les Eclaireurs Lighthouse, Argentina –  Este cunoscut ca ”farul de la capătul lumii” și este situat pe o mică insulă din estul Argentinei, în cel mai sudic oraș al lumii – Ushuaia.

 

 

2. Sambro Island, Noua Scoție, Canada –  Se află pe o insulă aproape de Sambro și este cel mai vechi, datând din 1758.

 

3. Cape Hatteras Lighthouse, Carolina de Nord, SUA – Localizat pe Insula Hatteras a fost construit inițial în 1802. Construcția prezentă datează din 1870 și reprezintă cel mai înalt far din cărămizi din SUA.

 

4. Peggys Point Lighthouse, Noua Scoție, Canada –  Acesta este una dintre pricipalele atracții ale turiștilor din Noua Scoție și a fost construit în 1905.

 

5. Kullen Lighthouse, Suedia – Se află în vârful unui deal pe coasta sud-vestică a Suediei.

 

 

6. Turnul lui Hercule, Spania – Este un far roman antic din Coruna, cel mai vechi din categoria sa. Acesta are 55 m înălțime și aproape 1900 de ani.

 

7. Slettnes Lighthouse, Norvegia – Este cel mai nordic far al Europei, marcând ”vârful” Europei. Acesta datează din 1905.

 

8. Kõpu Lighthouse, Estonia – Acest far antic este situat pe Insula Hiiumaa în Estonia. Funcționează permanent din anul 1531.

 

9. Bell Rock Lighthouse, Scoția – A fost ridicat în 1811 și are 35 de m înălțime, fiind vizibul de la 56 km.

 

10. Jeddah Light, Arabia Saudită – Acest far imens a fost construit în 1990 și are 133 m înălțime, fiind cel mai înalt din lume.

 

 

 

Sursa: https://10mosttoday.com/10-most-famous-lighthouses-in-the-world/